DISTRIBUIȚI

Mâine, de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, Centrul Regional de Transfuzii organizează o acţiune de informare, promovare şi donare de sânge.
Cei care doresc să se informeze asupra tratamentului transfuzional sau să doneze sânge, pot face acest lucru între orele 7,30 şi 11,30, la sediul instituţiei, de pe strada Nicolae Iorga, nr. 85.
Cu un deficit maxim de personal şi puţine fonduri, Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa reuşeşte să asigure sânge sutelor de pacienţi din spitalele constănţene şi din judeţele vecine.
Numărul donatorilor a rămas constant, motiv pentru care Centrul de Transfuzii organizează colecte mobile, susţinute financiar de sponsori sau de primării, însă din cauza personalului redus, a crescut timpul de aşteptare – a declarat dr. Alina Dobrotă, directorul instituţiei.
Centrul funcţionează doar cu asistente, fiind necesari cel puţin un medic de laborator şi doi chimişti, dar şi şase asistente.
În plus, instituţia constănţeană este recunoscută pentru calitatea serviciilor, astfel că spitale Fundeni, Floreasca sau Universitar din Bucureşti solicită frecvent sânge de aici.

Discuții

comments