DISTRIBUIȚI

Membri ai familiei lui Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial, sunt audiaţi astăzi la sediul central al DNA, în dosarul în care ei îl acuză pe Mircea Băsescu – fratele preşedintelui, de trafic de influenţă,
Bercea Mondial le-a strigat jurnaliştilor aflaţi la DNA, prin geamul maşinii în care se afla, că ar fi dat 2 milioane de euro pentru a fi scăpat de închisoare şi că în acest caz ar fi implicate preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu şi şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.
Reporterul Mădălina Verman ne-a transmis că Mircea Băsescu este şi el aşteptat astăzi la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat – potrivit declaraţiei sale – în calitate de suspect în acest dosar.
Tot la DNA va veni şi presupusul intermediar al afacerii, Marian Căpăţână.
Membri ai familiei Anghel sunt cercetaţi de procurorii anticorupţie de la Constanţa pentru că l-ar fi şantajat pe fratele preşedintelui Băsescu în încercarea de a recupera 280 de mii de euro din totalul de 600 de mii daţi ca mită pentru eliberarea din închisoare a lui Sandu Anghel.

Preşedintele Traian Băsescu promite că nu va interveni pentru a-l proteja pe fratele său în scandalul de corupţie în care este implicat.
Şeful statului spune că în 10 ani de mandat nu a făcut nici o intervenţie în justiţie pentru nimeni şi a făcut un apel public la orice poliţist, procuror şi judecător care a fost implicat în cazul condamnarii lui Anghel Sandu, să facă publică orice intervenţie a sa dacă a existat.
Traian Băsescu s-a arătat deranjat de implicarea fratelui său în afaceri cu anumite persoane.

În cursul dimineţii, premierul Victor Ponta aprecia că preşedintele Traian Băsescu ar trebui să-şi dea demisia după acuzaţiile care i se aduc fratelui său, pentru a demonstra că nimeni nu este mai presus de lege.Premierul a mai spus că dacă se va dovedi că Traian Băsescu este implicat, este sigur că suspendarea sa va fi luată în calcul.

Precizăm că fratele preşedintelui Traian Băsescu, Mircea, susţine că înregistrările difuzate aseară la postul de televiziune Antena 3 din care reiese că ar fi primit bani pentru a-l ajuta pe Sandu Anghel să scape de închisoare, sunt scoase din context şi amalgamate.

Discuții

comments