DISTRIBUIȚI

România are înmagazinată în depozite aproximativ jumătate din capacitatea totală de 3 miliarde de metri cubi de gaz, iar procesul de umplere a depozitelor va continua până la sfârşitul lunii octombrie, spun reprezentanţii Societăţii Naţionale Romgaz.

Ei au declarat azi că pe termen mediu, producţia internă de gaze naturale şi cea din depozitele de înmagazinare pot acoperi cererea de consum pentru sezonul de iarnă.

Deocamdată nu se impun măsuri speciale în contextul situaţiei din Ucraina, la acestea se va recurge doar dacă se vor înregistra temperaturi extrem de scăzute, spune directorul general Romgaz Virgil Metea, dar chiar şi atunci NU consumul casnic va fi primul vizat.

Reprezentanţii Romgaz au arătat că principalele direcţii de dezvoltare ale Companiei sunt legate de identificarea de noi zăcăminte, inclusiv cele de mare adâncime, precum şi de încheierea de parteneriate pentru explorare de perimetre în Marea Neagră şi chiar în alte ţări, cum ar fi Slovenia sau Polonia.

Directorul general Romgaz, Virgil Metea, a mai declarat că în prezent, societatea nu are niciun obiectiv legat de gazele de șist, dar a precizat că ar fi normal ca România să cunoască potențialul pe care îl are în ceea ce privește aceste hidrocarburi.

Referitor la controversele legate de gazele de șist, Virgil Metea a spus că deocamdată, „cei care stăpânesc tehnologiile, spun că riscurile sunt minime şi este o zonă pe care se lucrează, tocmai pentru a diminua riscurile”.

Directorul Romgaz a mai precizat că anul acesta societatea are un buget pentru explorări de peste 660 milioane lei, ceea ce reprezintă de patru ori mai mult decât cel din anul 2012, au mai precizat reprezentanţii conducerii.

 

Discuții

comments