DISTRIBUIȚI

Situaţia în partea de nord a litoralului bulgăresc revine treptat la normal, după inundaţiile care au ucis 13 oameni la Varna şi Dobrici.

Printre victime nu sunt şi cetăţeni români, anunţă Ministerul de Externe.

Guvernul a constituit un grup de lucru care ţine legătura cu autorităţile bulgare şi cu românii aflaţi în situaţii dificile, pentru a ajuta la repatrierea acestora în bune condiţii.

Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Florin Jianu, s-a deplasat la Albena, staţiune grav afectată de inundaţii.

El a precizat că toţi cei 200 de români blocaţi în regiunea Varna sunt în siguranţă, Guvernul va trimite mâine un autocar la Albena, pentru repatrierea turiştilor, iar maşinile avariate ale acestora vor fi aduse în ţară, gratuit.

Drumurile din Bulgaria sunt practicabile, iar în zonele unde sunt restricţii de viteză sau se circulă pe o singură bandă, poliţia dirijează traficul rutier.

Pentru revenirea în ţară a cetăţenilor aflaţi în Bulgaria se recomandă traseul Albena – Balcik – Durankulak – Vama Veche sau Albena – Dobrici – General Toşevo – Kardam – Negru Vodă.

Discuții

comments