DISTRIBUIȚI

Câteva zile mai calde şi alegerea neinspirată a locului de unde au cumpărat alimente i-au trimis pe constănţeni şi turişti la Camera de Gardă a Spitalului De Boli Infecţioase Constanţa.
În ultima săptămână, 144 de persoane au ajuns la spital cu simptome specifice toxiinfecţiilor alimentare şi a bolii diareice accute. Dintre acestea, 60 de persoane au avut nevoie de internare.
Primele simptome de care trebuie să ţină cont cei aflaţi în această perioadă pe litoral sunt febra, vărsăturile şi scaunele diareice, spun medicii, mai ales dacă acestea persistă mai mult de 24 de ore.
Pentru a împiedica răspândirea bacteriilor care provoacă boala, trebuie respectate măsurile de igienă a mâinilor şi a alimentelor consumate.
La primele semne de boală, se recomandă prezentarea la medic, fiind contraindicat tratamentul cu antibiotice fără prescripţie medicală, a precizat dr. Stela Halichidis, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa.

Discuții

comments