DISTRIBUIȚI

Pescuitul profesionist este o meserie din ce în ce mai nerentabilă în judeţul Tulcea, în ciuda condiţiilor geografice deosebit de favorabile.

Scăderea populaţiei piscicole la nivelul întregii Uniuni Europene, dar şi reducerea cotelor de peşte de la an la an,  într-o zonă afectată masiv de braconaj, i-au determinat pe mulţi pescari să renunţe la această activitate, spune Dan Verbina, preşedintele Aociaţiilor de Pescari din Delta Dunării.

Numai în ultimul an, 55 de pescari tulceni au renunţat la meserie.

Aceştia ar putea să se îndrepte spre turism, cu un sprijin financiar destul de consistent din partea Uniunii Europene, însă niciunul dintre ei nu s-a prezentat pentru a lua banii, după cum a declarat Cicerone Cumpănăşoiu, directorul Autorităţii de Management al Programului Operaţional de Pescuit.

Pescuitul rezistă, însă, la Tulcea, iar astăzi, de Ziua Internaţională a Pescarului, au fost semnate 10 contracte cu finanţare europeană pentru acest sector.

Unul dintre beneficiari, un pescar din Sulina, a folosit banii pentru a-şi cumpăra o barcă de pescuit pe mare.

 

 

Discuții

comments

1 COMENTARIU

  1. Ma incanta orice stire legata in general de Dobrogea si mai ales de Delta.N-am ascultat sau citit in ultimii 15 ani despre Romania in general fiind plecat din tara apoi revenit din motive familiare si criza,am urata surpriza de 13 luni sa nu gasesc nimic de munca .Ma abtin uratelor comentarii care din pacate sunt mai multe decat cele bune…

Comments are closed.