DISTRIBUIȚI

Autorităţile sanitare constănţene dau asigurări că apa de îmbăiere de pe litoralul românesc nu reprezintă niciun pericol pentru sănătate.
În urma alertei privind suspiciunea de contaminare a apei mării cu virusul hepatic A pe litoralul bulgăresc şi autorităţile române au făcut testări suplimentare în zonele Vama Veche, 2 Mai, Mangalia, Saturn.
Reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa spun că în ultimele 5 zile nu s-au înregistrat suspiciuni de hepatita tip A la turişti sau localnici din zona litoralului românesc.
Vă reamintim că autorităţile bulgare au dezminţit informaţia despre pericolul hepatitei A într-un cartier din oraşul Varna, afectat de recentele inundaţii, calificând-o drept o speculaţie nefondată.
Pe de altă parte, un specialist al unui spital din Sofia susţine că apa de mare poate fi infectată cu hepatita A, ca urmare a poluării.
Alte surse afirmă că principala sursă pentru posibila infectare cu hepatită pe litoral ar reprezenta-o scoicile de mare, dar numai dacă sunt consumate în stare crudă.

Discuții

comments