DISTRIBUIȚI

Cele mai sigure măsuri pentru prevenirea hepatitei A sunt respectarea normelor elementare de igienă personală şi alimentară dar şi vaccinarea – spune prof. dr. Adrian Streinu Cercel.
Este recomandată spălarea mâinilor cu apă şi săpun, a legumelor şi a fructelor şi evitarea consumului de apă din surse neautorizate.
Recomandările specialistului vin în contextul informaţiilor publicate de specialiştii bulgari în hepatologie, potrivit cărora, ar există riscul ca apa mării, pe litoralul bulgăresc, să fie infectată cu virusul hepatic A.
Specialiştii bulgari spun că vină ar fi inundaţiile provocate de ploile puternice ce au afectat Portul Varna şi unele staţiuni bulgăreşti la Marea Neagră.
După cum ne-a transmis corespondentul nostru, Petio Petcov, ulterior, autorităţile bulgare au dezminţit informaţia despre pericolul hepatitei A la Varna.
Acestea susţin că probele luate din mare sunt negative şi apa de mare nu poate fi un factor pentru răspândirea bolii.

Autorităţile române susţin că în zona litoralului românesc nu există riscuri de contaminare cu hepatita A din apa mării, rezultă din probele recoltate până acum de autorităţile sanitare.

Discuții

comments