DISTRIBUIȚI

Campania „Mamaia Style” are elemente cu conţinut sexist, misogin şi discriminatoriu ce trebuie eliminate, potrivit CNCD, care a sancţionat cu avertisment Asociaţia Litoral-Delta Dunării, ce a realizat materialele, şi pe primarul Constanţei Radu Mazăre.
Preşedintele Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Csaba Asztalos, a declarat în şedinţa de miercuri a consiliului a fost discutată sesizarea privind campania „Mamaia Style”, de promovare a staţiunii.
Membrii CNCD au hotărât că sunt anumite elemente în campanie care au „un conţinut sexist, misogin şi discriminatoriu” şi care „creează o atmosferă degradantă şi umilitoare” în ceea ce priveşte femeile.
Totodată, ei au mai stabilit că declaraţiile făcute de primarul Radu Mazăre cu ocazia lansării campaniei depăşesc limitele libertăţii de exprimare şi sunt la rândul lor discriminatorii.
Astfel, CNCD a hotărât, cu majoritate de voturi, să sancţioneze cu avertisment Asociaţia Litoral-Delta Dunării, ce a realizat materialele, şi pe Radu Mazăre. Cei doi trebuie să publice în mass media un rezumat al deciziei CNCD în ceea ce îi priveşte.
Asociaţia trebuie totodată să elimine elementele discriminatorii din campanie, însă reprezentanţii acesteia au prezentat deja, la audierile de la CNCD, propuneri de modificări care sunt în limita legii.
Primarul Constanţei, Radu Mazăre, susţine că va ataca în instanţă decizia CNCD de a-i sancţiona cu avertisment pe el şi Asociaţia Litoral-Delta Dunării privind campania „Mamaia Style”, adăugând că nu va renunţa la aceasta şi că îl deranjează că nu poate face materiale promoţionale pentru turişti.

Discuții

comments