DISTRIBUIȚI

Reprezentanţii CFR Călători oferă asistenţă persoanelor cu mobilitate redusă care călătoresc cu trenul. Pasagerii pot rezerva locuri speciale, pot fi primi însoţitori în incinta gărilor, asistenţă la urcarea sau coborârea din tren şi asistenţă la bordul trenului.
În 29 de gări şi 82 de trenuri InterRegio care circula în traficul intern şi internaţional, sunt puse, gratuit, la dispoziţia persoanelor cu mobilitate redusă, îmbarcarea şi debarcarea persoanelor în scaun cu rotile pliabil sau nu, cu sau fără însoţitor, prin soluţii diferite adaptate fiecărui caz în parte, însoţirea în incinta gării şi până la îmbarcare şi însoţirea de la coborârea din tren până la ieşirea din gară a persoanelor nevăzătoare, cu deficienţe de vedere sau de auz şi a persoanelor cu probleme neurologice.
Pentru a beneficia de aceste servicii, pasagerii trebuie să completeze un formular top, cu minimum 48 de ore înainte de plecare, cu precizarea tuturor detaliilor necesare. De asemenea, în situaţia în care cererea este depusă sub acest interval de 48 de ore, CFR Călători va încerca să o soluţioneze în măsura posibilităţilor tehnice şi organizatorice.

Discuții

comments