DISTRIBUIȚI

Germania s-a calificat în finala Campionatului Mondial, după o victorie fabuloasă, obținută contra Braziliei, scor 7-1, într-un joc ce s-a disputat la Belo Horizonte.
Nemții au scris istorie și au umilit țara-gazdă, scor 7-1, urmând să evolueze în finala de duminică, de la Rio de Janeiro. Adversara Germaniei va fi câștigătoarea celeilalte semifinale, ce se va disputa, azi, între Olanda și Argentina.
Trupa lui Joachim Low a deschis scorul prin Muller, în minutul 11, iar din acel moment, brazilienii nu au mai existat pe teren. Au urmat momente incredibile, în care europenii au punctat de patru ori în șase minute, prin Klose (23), Kroos (24 și 26), Khedira (29). În a doua parte, Schurrle a înscris și el de două ori, în minutele 69 și 79. În ultimul minut, Oscar a redus din diferență. Un alt eveniment important a avut loc în minutul 23. Klose a înscris și a devenit, cu 16 goluri, cel mai bun marcator din istoria turneelor finale. El l-a depășit pe brazilianul Ronaldo, cel care punctase de 15 ori.
La finalul jocului, mai mulți suporteri brazilieni au început să facă ravagii pe străzi, devastând tot ce au întâlnit în cale. Forțele de ordine au intervenit energic pentru a-i putea potoli pe recalcitranți.

Discuții

comments