DISTRIBUIȚI

Peste 1.000 de brăţări de vacanţă au fost împărţite, săptămâna aceasta, de voluntarii Vivat şi Crucea Roşie copiilor aflaţi pe plajă în staţiunea Mamaia, iar de luni, voluntarii se vor afla pe plaja din Eforie Nord.

        Familiile cu copii sosite la mare au, şi în această vară, o grijă mai puţin: dacă micuţii lor se rătăcesc, ei pot fi găsiţi, mult mai uşor, datorită „brăţării de vacanţă“.

        Ajuns la cea de-a cincea ediţie, proiectul „Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanţa – Brăţara de Vacanţă“ a devenit tot mai popular în rândul turiştilor şi al constănţenilor care vin pe litoral.

        Iniţiatorii acestuia au vorbit, ieri, despre cât de greu le-a fost în 2010, când a fost lansată ideea, să-i convingă pe părinţi de utilitatea purtării brăţării.

        Cu timpul, însă, ei au devenit mult mai receptivi şi au conştientizat că proiectul le este folositor.

        Ieri au fost prezentate şi rezultatele primei etape ale proiectului, care s-a încheiat pe 15 iulie.

        „De la începutul verii, cel puţin 100 de anunţuri au fost transmise către părinţi că micuţii lor pierduţi pe plajă se află în siguranţă şi pot fi luaţi de la Radio Vacanţa“, a declarat Adelina Tocitu, coordonatorul proiectului.

        Doar în ultima săptămână, zece astfel de anunţuri au fost transmise, iar joi un copil de 3 ani a fost recuperat de bunica sa.      

        Până la 1 septembrie, în cele două etape ale proiectului, peste 20.000 de brăţări de vacanţă vor fi distribuite cu ajutorul voluntarilor de la Crucea Roşie şi Vivat, pe plajele de pe întreg litoralul, beneficiari fiind copiii sub 7 ani, inclusiv cei veniţi în cantonamente sau tabere.

 

Discuții

comments