DISTRIBUIȚI

Vremea se anunţă frumoasă şi călduroasă, la final de iulie.

        Cu 32 de grade în aer şi 25 în apa mării, zilele următoare sunt numai bune de plajă, dar şi un bun prilej pentru medici de a vă reaminti câteva sfaturi.

Expunerea la soare este benefică pentru copii, întrucât stimulează producerea vitaminei D care fixează calciul în organism, însă trebuie evitată expunerea celor mici la soare în orele amiezii.

De asemenea, copiii trebuie protejaţi la plajă cu pălării, ochelari de soare, loţiuni de protecţie solară cu factor ridicat, şi trebuie să li se asigure o hidratare corespunzătoare şi o alimentaţie bogată în vitamine.

Turiştii sunt sfătuiţi să evite contactul brusc cu marea după o perioadă îndelungată petrecută la soare, să fie prudenţi şi să respecte semnificaţia steagurilor din foişoarele salvamarilor.

Pentru o vacanţă fără incidente, salvamarii vă recomandă să nu intraţi în apă acolo unde este interzis, să nu depăşiţi geamandurile şi să nu vă aventuraţi în zonele periculoase marcate.

Vă reamintim şi semnificaţia steagurilor: cel roşu şi galben indică prezenţa salvamarului pe plajă, iar scăldatul este permis; steagul galben avertizează turiştii că marea este agitată şi scăldatul periculos, iar steagul roşu interzice îmbăierea.

 

Discuții

comments