DISTRIBUIȚI

Un tânăr de 19 ani a fost readus la viaţă de către salvamari şi medicii SMURD după ce a stat aproape o jumătate de oră în apele agitate ale mării.

        Salvamarul care l-a resuscitat este constănţeanul Victor Fedul, în vârstă de 33 de ani, un cunoscut şi îndrăgit instructor de înot de la Centrul de Scafandri.

        El a povestit că victima a fost găsită după aproape o jumătate de oră, condiţii în care șansele de supraviețuire sunt extrem de reduse.

        Victor Fedul a început masajul cardiac, iar medicii de la SMURD ventilația plămânilor.

        Efortul nu a fost în zadar, iar când victima a început să respire, salvamarii și medicii SMURD au fost aplaudați de cei prezenţi pe plajă.

        Victor spune, însă, că și-ar dori ca oamenii să învețe din aceste întâmplări dramatice să devină mai responsabili, să respecte indicaţiile salvamarilor şi să nu-şi pună vieţile în pericol aventurându-se în mare.

        Vă reamintim şi noi semnificaţia steagurilor: cel roşu şi galben indică prezenţa salvamarului pe plajă, iar scăldatul este permis; steagul galben avertizează turiştii că marea este agitată şi scăldatul periculos, iar steagul roşu interzice îmbăierea.

 

Discuții

comments