DISTRIBUIȚI

Microsoft a dat în judecată Samsung Electronics, la un tribunal din Manhattan, acuzând compania sud-coreeană că a încălcat un acord din 2011 privind folosirea reciprocă a unor patente, relatează Bloomberg. Potrivit acordului, cele două companii îşi acordau reciproc dreptul de folosinţă a produsele lor.
Microsoft a primit redevenţe din partea Samsung pentru telefoanele şi tabletele care folosesc o parte din tehnologia brevetată de compania americană. Cele două companii anunţaseră şi că vor colabora la dezvoltarea şi comercializarea sistemului de operare Windows Phone.
Microsoft acuză însă Samsung că aceasta se foloseşte de achiziţia diviziei de telefoane a Nokia de către compania americană drept scuză pentru nerespectarea contractului.
Samsung nu a efectuat la timp plata unei redevenţe şi a refuzat să plătească dobândă pentru întârzierea plăţii şi potrivit Microsoft, a ameninţat că va întrerupe acordul din cauza achiziţiei Nokia.
Compania americană solicită despăgubiri a căror valoare nu a fost dezvăluită, precum şi o declaraţie din partea curţii care să arate că achiziţia diviziei de telefoane a Nokia nu afectează acordul cu Samsung.

Discuții

comments