DISTRIBUIȚI

Cei peste 90.000 de turişti de pe litoral cheltuiesc zilnic pe mâncare mai mult de 1,5 milioane de euro, în condiţiile în care fiecare persoană alocă în medie 75 lei pe zi pentru alimente.

        Dragoş Răducan, vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, spune că sumele cheltuite pe mâncare diferă în funcţie de bugetul turiştilor, dar şi în funcţie de staţiune.

        Astfel, în sud, preţurile sunt mai mici, iar turişti pot mânca şi cu 50 de lei pe zi.

        În Mamaia, în schimb, preţul unei singure mese poate depăşi 100 de lei, în funcţie de categoria restaurantului.

        Restaurantele din Mamaia sunt pe toate gusturile: italian, chinezesc, libanez, pescăresc, iar în acest an a apărut şi unul cu produse bio.

        Dragoş Răducan a adăugat că, la nivelul întregului litoral, magazinele alimentare din staţiuni practică preţuri mai mari cu 20-40% faţă de cele din alte zone ale ţării.

        În weekend, când pe litoral sunt peste 120.000 de turişti, cheltuielile zilnice cu mâncarea depăşesc 2 milioane de euro.

 

Discuții

comments