DISTRIBUIȚI

Sute de copii şi tineri din ţară şi străinătate participă, începând din această seara, la Tulcea, la cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor pentru Copii şi Tineret ‘Peştişorul de Aur’, eveniment premergător Zilelor Municipiului Tulcea.

Festivalul a început cu parada ansamblurilor folclorice, timp de aproape o oră sute de copii şi tineri dansând pe străzile principale ale oraşului Tulcea.

‘Este pentru prima dată când am invitat la acest festival ansambluri folclorice din 11 ţări. Cinci dintre ele, toate de pe continentul african, nu au putut participa, din motive obiective. Avem însă şase ansambluri folclorice din Europa şi sperăm ca anul viitor să avem cât mai mulţi participanţi din continente diferite pentru a oferi publicului diversitate şi pentru a ne regăsi rădăcinile comune’, a declarat organizatorul festivalului, Ştefan Coman.

Printre noutăţile ediţiei din acest an a evenimentului se numără şi prezenţa caricaturistului Gogu Neagoe, care a început deja să schiţeze în stil propriu portretele membrilor juriului festivalului şi a participanţilor la eveniment.

‘În Gala festivalului care va avea loc luni seara, în Piaţa Civică, vor concerta cunoscuţii artişti Valeria Arnăutu şi Lucian Drăgan’, a mai spus directorul Ştefan Coman.

Spectacolele concurs din cadrul celei de-a XXII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Folclor ‘Peştişorul de Aur’ se vor desfăşura în sâmbătă şi duminică începând cu ora 19.00, în pieţele agroalimentare din cartierele Vest, Neptun şi Dallas, iar de la ora 19.30, în Piaţa Tricolorului.

Organizatorii celei de-a XXII-a ediţii a Festivalului ‘Peştişorul de Aur’ sunt Consiliul Judeţean, Primăria municipiului şi Ministerul Educaţiei Naţionale, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean.

 

Discuții

comments