DISTRIBUIȚI

Primul european infectat cu virusul Ebola a fost repatriat ieri în Spania.

Un misionar spaniol de 75 de ani care a contractat virusul în Africa a ajuns, la Madrid la bordul unui avion militar.

Epidemia de Ebola, cea mai gravă de la apariţia febrei hemoragice în 1976, a îmbolnăvit 1.700 de persoane, a făcut până acum 932 de morţi, dintre care 60 în rândul personalului medical, şi continuă să se răspândească în vestul Africii, fiind localizată în 4 ţări, Guineea, Liberia, Sierra Leone şi Coasta de Fildeş.

Nigeria, unde a fost înregistrat un singur caz, a anunţat că încearcă să obţină un tratament experimental, care a atenuat simptomele în cazul a doi pacienţi americani.

Preşedintele, Barack Obama, a afirmat însă că este prematur ca medicamentul să fie folosit pentru tratarea bolnavilor.

Doctorul Victor Olşavksi, reprezentantul în România al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a afirmat la Radio România Actualităţi că probabilitatea de apariţie a unui caz de infecţie cu virusul EBOLA în ţara noastră este mică.

Virusul Ebola nu este o ameninţare pentru România, afirmă şi reprezentanţii Inspecţiei Sanitare de Frontieră din Constanţa.

Şefa biroului de inspecţie sanitară de frontieră Constanţa, Carmen Niculescu spune că normele sanitare internaţionale sunt respectate, iar inspectorii sunt pregătiţi să aplice proceduri speciale, dacă va fi necesar.

Între timp Sindicatul Liber al Navigatorilor a început o campanie de informare a marinarilor români în acest sens. Pe site-ul organizaţiei sunt prezentate datele necesare pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul Ebola.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a trimis 240 de experţi în ţările afectate de epidemia provocată de virusul Ebola pentru evaluarea situaţiei, dar şi pentru a ajuta experţii locali care se confruntă cu această situaţie – a mai spus dr.Victor Olşavksi, reprezentantul OMS pentru România.

În plus, organizaţia a făcut un apel internaţional pentru strângerea sumei de 100 de milioane de dolari necesari unei gestionări corecte a acestei probleme.

Discuții

comments