DISTRIBUIȚI

Asociaţia Litoral-Delta Dunării a anunţat astăzi declanşarea unei campanii de strângere de fonduri pentru organizarea, la Constanţa, a celei de a treia ediţii a Festivalului Antic Tomis, programat să se desfăşoare în perioada 29-31 august.

‘Pentru a continua să creştem nivelul şi imaginea Festivalului Antic Tomis şi pentru a da ocazia constănţenilor şi operatorilor privaţi să devină parteneri ai Festivalului, lansăm o campanie de strângere de fonduri în sprijinul acestui eveniment. Astfel, ne adresăm atât societăţilor comerciale care doresc să susţină acest festival prin sponsorizare (donaţie minimă de 100 lei/25 euro) cât şi publicului larg şi miilor de fani care iubesc singurul Festival istoric al oraşului Constanţa (donaţie minimă de 30 lei/7 euro)’, informează, printr-un comunicat, preşedintele ALDD, Corina Martin.

Potrivit acesteia, fondurile strânse vor fi folosite în scopul amenajării taberei antice, realizării de ateliere tematice şi pentru achiziţionarea elementelor de logistică necesare bunei desfăşurări a tuturor activităţilor.

Conturile ALDD unde se pot face donaţiile, deschise la Banca Transilvania – Sucursala Constanţa, sunt: RO 37 BTRL 01401205E31793XX (RON) şi RO12 BTRL 0140 4205 E317 93XX (Euro).

Doritorii care vor să sprijine financiar organizarea festivalului au şi varianta depunerii banilor, în numerar, la sediul ALDD.

În schimbul donaţiei, susţinătorii persoane fizice vor beneficia de o şedinţă foto cu dacii, romanii şi regina Tomiris, într-un spaţiu special amenajat pentru partenerii Festivalului Antic Tomis, în timp ce sponsorii vor beneficia de un pachet de promovare în cadrul festivalului.

Corina Martin menţionează că, după succesul înregistrat la primele două ediţii ale festivalului, cu peste 6.000, respectiv 15.000 de participanţi, ALDD, organizatorul festivalului, pregăteşte o a treia ediţie la care sunt aşteptate peste 18.000 de persoane.

‘Festivalul se va desfăşura şi anul acesta pe o perioadă de trei zile, cu un program bogat în activităţi educative, teatru antic, ateliere cu tematică, reconstituiri ale bătăliilor istorice, proiecţii de filme, muzică antică şi dans, degustări de produse autentice şi multe alte surprize. Toate acestea urmăresc să readucă frumuseţea şi farmecul perioadei de glorie a Cetăţii Tomis în prezent, spre bucuria şi încântarea turiştilor ajunşi pe litoral, dar şi a localnicilor’, afirmă Corina Martin.

Potrivit acesteia, pentru organizarea ediţiei 2014 a Festivalului Antic Tomis, ALDD beneficiază de sprijin din partea Primăriei Constanţa şi de o contribuţie din bugetul format prin colectarea taxei de promovare de la agenţii economici din staţiunea Mamaia şi Satul de Vacanţă din Constanţa.

 

Discuții

comments