DISTRIBUIȚI

Fenomenul Perseidelor, ploaia de stele căzătoare, va avea punctul maxim de activitate, în acest an, în noaptea de 12 spre 13 august. Potrivit Agenţiei spaţiale americane, se aşteaptă ca numărul de meteoriţi care vor fi observaţi să ajungă până la 100 pe oră.
Fascinanta ploaie de stele căzătoare a Perseidelor se datoreaza rămăşiţelor provenite de la cometa Swift-Tuttle. Dâra luminoasă de pe cer este lăsată de o particulă sub 1 mm diametru ce arde în atmosfera Pământului, la frecarea cu aerul. Pentru o fracţiune de secundă cei interesaţi pot vedea acest fenomen, denumit de astronomi meteor.
Perseidele au loc de obicei în luna august a fiecărui an, iar pasionaţii de astronomie au ocazia sa asiste la un spectacol fascinant, chiar înainte de ivirea zorilor. În acest an, Perseidele pot fi observate între 11 şi 13 august, iar punctul culminant va fi atins în noaptea de 12 spre 13 august, între orele 23.00 şi 05.00 dimineaţa.
Cercetătorii anunță faptul că, în acest an, ploaia de stele cazatoare va fi vazută mai greu din cauza unui alt fenomen numit „super-Luna”, satelitul Pamantului părând mai mare cu aproximativ 14% şi mai strălucitor cu 30% decât de obicei.

Discuții

comments