DISTRIBUIȚI

Cea mai în vârstă anghilă din lume a murit.

Peştele, care se presupune că avea 155 de ani, trăia într-o fântână a unui oraş pescăresc din Suedia, ultima sută de ani din viaţa sa fiind documentată cu precizie.

Anghila Ale locuia în curtea proprietăţii lui Tomas Kjellman din Brantevik.

Gazda intenţiona să le arate animalul legendar oaspeţilor săi curioşi, însă când a deschis capacul fântânii, animalul nu mai trăia – a relatat portalul de ştiri suedez în limba engleză „The Local”.

Anghila a fost aruncată în fântână în 1859 de un copil şi peştele „a servit” acolo timp de 155 de ani ca „echipament de purificare a apei”.

Animalul a fost amintit în mai multe cărţi, filme documentare şi emisiuni TV, precum şi în istoria literaturii, apărând în Fritiof Nilsson Piraten (1932), în romanul Tom Sawyer şi Bombi Pitt.

Anghila a avut ochi neobişnuit de mari ca urmare a faptului că şi-a petrecut întreaga viaţă în fântâna întunecată şi a trecut probabil şi prin alte modificări ciudate.

Vârsta reală a „anghilei de casă” va fi stabilită acum în laborator. Totodată, specialiştii speră să-i dezvăluie misterul: cum a putut să ajungă la o asemenea vârstă o specie care trăieşte în general şapte ani.

 

Discuții

comments