DISTRIBUIȚI

Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa îşi va îmbogăţi în curând colecţia de păsări exotice printr-o donaţie de opt sau nouă papagali Ara.

Păsările vor stârni, cu siguranţă, interesul vizitatorilor, în primul rând datorită mărimii şi coloristicii penajului.

Papagalii care vor fi donaţi valorează fiecare până la 3.000 de dolari, iar în acest moment se lucrează la amplasamentul lor – a declarat Adrian Bâlbă, directorul Complexului.

Papagalii vor ajunge într-o săptămână în noua casă şi vor sta într-o volieră specială, care va fi agăţată între copaci, în zona Expoziţiei de păsări exotice.

Ara Ararauna este o specie dintr-un grup larg de papagali neotropicali, care poate atinge până la 86 de cm lungime și 1300 de grame greutate.

Coloritul pe coadă, aripi și spate este albastru, partea abdominală este galben – portocalie, fruntea – verde, sub bărbie – negru, bărbia și în jurul ochilor sunt golașe, obrajii au culoare albă, ciocul negru, iar picioarele sunt negru – cenușiu.

Originare din America de Sud şi America Centrală, sunt păsări foarte rare, în unele regiuni fiind deja dispărute din cauza braconajului și distrugerii habitatului.

În captivitate, papagalii Ara sunt foarte populari, datorită frumuseţii și a abilității de a vorbi.

Sunt păsări sociabile și inteligente, iar dacă sunt îngijite corespunzător sunt cuminți, iubitoare și devin atașate de stăpâni.

 

 

Discuții

comments