DISTRIBUIȚI

Trenurile ar putea avea întârzieri de 30 până la 60 de minute, în medie, din cauza limitărilor de viteză introduse din cauza caniculei.
Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA anunţă că, în perioada caniculară, au fost introduse limitări de viteză în circulaţia trenurilor din cauza temperaturilor ridicate care se înregistrează în aer şi, implicit, la nivelul solului.
Astfel, în data de 12 august, începând cu ora 11,30, viteza de circulaţie a trenurilor de marfă şi de călători se reduce cu 10 – 50 km pe oră faţă de viteza normală, pe anumite secţii de cale ferată. Această măsură este necesară în perioadele caniculare pentru ca traficul feroviar să se desfăşoare în condiţii de siguranţă. Prin aplicarea acestei măsuri se vor înregistra întârzieri la destinaţie, în medie, de 30 – 40 de minute/tren, funcţie de traseul trenului din graficul de circulaţie. În cazul trenurilor de lung parcurs, care tranzitează mai multe judeţe aflate sub avertizarea ANM de caniculă este posibil să apară întârzieri mai mari, de până la 50 – 60 de minute pe tren.

Discuții

comments