DISTRIBUIȚI

A patra ediţie a Festivalului Rowmania va avea loc la Tulcea, în perioada 29-31 august.

Până acum, competiţia şi-a desemnat câştigătorii la Giurgiu, Călăraşi, Alba Iulia şi Galaţi, iar la finele săptămânii, vor fi desemnaţi şi cei din Arad.

La festivalul de la Tulcea va participa şi echipajul din judeţul Timiş, alături de echipajele declarate câştigătoare în oraşele parcurse deja.

Programul evenimentului de la Tulcea va păstra activităţile consacrate deja: tradiţionala paradă a campionilor olimpici români ai sportului cu vâsle, competiţiile de vâslit în canotci, dezbaterile despre ecoturism pe Dunăre, proiecţiile în aer liber, defilarea hipică, spectacole folclorice, vernisaje de expoziţii foto.

La acestea, se adăugă un târg al meşteşugarilor, ateliere educaţionale pentru copii şi concerte susţinute de Aegyssus Aeternum, Robin and the Backstabbers şi Pasărea Rock – a declarat organizatorul festivalului, Ivan Patzaichin.

În ultima zi a festivalului, va avea loc Delta Rowmania Triathlon, etapă în circuitul naţional de triatlon, la s-au înscris peste 100 de persoane, între care mulţi copii.

Tot atunci va fi o dezbatere pe tema ‘Sustenabilitatea transportului şi turismul de-a lungul Dunării’, iar finala naţională a concursului ‘Descoperă Rowmania’ este programată pe lacul Ciuperca, de la ora 14.00.

Discuții

comments