DISTRIBUIȚI

Baza militară din Mihail Kogalniceanu va fi folosită în continuare în procesul de rotaţie a trupelor americane din Afganistan.
A declarat ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, care s-a întâlnit astăzi, la sediul MApN, cu Însărcinatul cu Afaceri al misiunii diplomatice a SUA în România, Dean Thompson. În cadrul discuţiilor au fost abordate subiecte referitoare la situaţia din Ucraina care, în opinia ministrului Duşa, reprezintă „un motiv de îngrijorare atât pentru NATO, cât şi pentru România, ca stat aliat”, dar şi la evoluţia situaţiei din zona Orientului Mijlociu.
România şi-a reafirmat angajamentul pentru dezvoltarea şi intensificarea Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări, în care s-a vorbit şi despre rolul strategic al bazei militare din Kogalniceanu.
Mâine dimineaţă, la Centrul Administrativ Mihail Kogălniceanu va avea loc ceremonia de închidere a exerciţiului multinaţional Black Sea Rotational Force.
Aplicaţia a debutat în anul 2010 şi este condusă de Corpul de Infanterie Marină al S.U.A. din Europa şi Statul Major al Forţelor Terestre.
Exerciţiile au cuprins instruirea în comun a militarii americani alături de militarii români, infanterişti marini din Forţele Navale.
Activităţile de instruire s-au desfăşurat în locaţiile Mihail Kogălniceanu, Poligonul Babadag, Vatra Dornei, Miercurea Ciuc, Diham, Bulgaria şi Serbia.

Discuții

comments