DISTRIBUIȚI

Jean Constantin s-a născut la 21 august 1928  la Techirghiol, în judeţul Constanţa. A debutat pe scenă la Teatrul de Stat Fantasio, din Constanţa, în 1957.
A fost investit drept Cavaler de Malta al Ordinului „Sf. Ioan” de la Ierusalim, în cadrul unui ceremonial desfăşurat într-o sală a Muzeului de Istorie a Bucovinei din Suceava.
Actorul  a jucat în circa 80 de filme, precum „Baronul Ecluzei” (1960), „Răzbunarea haiducilor”(1968), „Zile de vară” (1968), „Prea mic pentru un război atât de mare” (1969), devenind celebru în anii ’70, cu seria de filme de comedie „Brigada Diverse”, unde a jucat alături de Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu, Puiu Călinescu şi Iurie Darie.  Totodată, Jean Constantin este foarte cunoscut şi pentru rolul Ismail din „Toate pânzele sus”.
Cunoscutul actor a jucat şi pe scena Teatrului Naţional Bucureşti, fiind distribuit în spectacolul „O scrisoare pierdută”, de Radu Beligan.
Jean Constantin a primit premiul pentru întreaga activitate la Gala Premiilor Gopo din 2008, dar şi premiul special pentru teatru de revistă, acordat de UNITER, în 2003.

Actorul Jean Constantin a decedat pe 26 mai 2010, la vârstă de 81 de ani, în locuinţa sa de la Constanţa.

Discuții

comments