DISTRIBUIȚI

Mii de români au venit joi în centrele de transfuzii din toată ţara, pentru a dona sânge, în urma apelului medicilor şi al Ministerului Sănătăţii.

Exemplul donatorilor a fost urmat şi de miniştri, în frunte cu Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii, care s-au prezentat ieri la centrele de transfuzii din Capitală.

Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, a donat sânge pentru prima dată, iar Titus Corlăţean vrea să organizeze un punct mobil la Ministerul de Externe, unde să-i invite pe diplomaţii români şi pe ambasadorii acreditaţi la Bucureşti să doneze sânge.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat că el şi colegii săi au renunţat la tichetele de masă şi la ziua liberă de care beneficiază donatorii.

Şi premierul Victor Ponta a donat sânge, în această dimineaţă, la Tulcea, vrând să-i încurajeze pe cei care ezită să se implice în campanie şi dând un semnal că este nevoie de donatori în toată ţara.

Premierul a apreciat şi campania „găleţii cu gheaţă”, prin care se încearcă strângerea de fonduri pentru persoanele care suferă de afecţiuni extrem de grave.

Discuții

comments