DISTRIBUIȚI

A treia ediţie a Festivalului Antic Tomis începe vineri,  de la ora 9,  cu amenajarea taberei şi primirea vizitatorilor în Parcul Tăbăcărie din Constanţa.

O oră mai târziu, vor începe atelierele de reconstituire istorică şi demonstraţiile tactice ori antrenamentele militare cu public.

La ora 15, va avea loc un spectacol de teatru de păpuşi cu tematică antică, iar parada militară este programată de la ora 17, pe traseul City Park Mall – Tabăra festivalului din Parcul Tăbăcărie.

Devenit un brand al litoralului, festivalul atrage, în fiecare an, peste 20.000 de vizitatori la Constanţa, în cetatea Tomis – a spus preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral – Delta Dunării, Corina Martin.

Festivalul Antic Tomis se va încheia duminică, 31 august.

Tot mâine, dar la Tulcea,  începe a patra ediţie a Festivalului Rowmania.

Programul evenimentului va păstra activităţile consacrate deja: parada a campionilor olimpici români ai sportului cu vâsle, competiţiile de vâslit pe Dunăre în canotci, dezbaterile despre dezvoltarea durabilă a Deltei, proiecţii de film în Piaţa Civică, defilarea cailor de rasă, spectacole folclorice, expoziţii foto şi concerte live.

La acestea, se adăugă un târg al meşteşugarilor , dar şi ateliere educaţionale pentru copii – a declarat Ivan Patzaichin, iniţiatorul festivalului.

Duminică, în ultima zi a festivalului Internaţional al Bărcilor cu Vâsle, va avea loc Delta Rowmania Triathlon, etapă în circuitul naţional de triatlon, la care s-au înscris peste 100 de persoane, între care mulţi copii.

Tot atunci va fi o dezbatere pe teme de ecoturism, dar şi finala naţională a concursului ‘Descoperă Rowmania’.

 

Discuții

comments