DISTRIBUIȚI

Festivalul Internațional al Portului, Dansului și Cântecului Popular Turco-Tătar se desfășoară de astăzi în organizarea Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR), de la ora 11.00, cu parada costumelor tradiționale, pe traseul parcare City Park Mall – bulevardul Alexandru Lăpușneanu – faleză stațiunea Mamaia – piațeta Cazino, unde, de la ora 14.00, va avea loc un spectacol folcloric.
La paradă vor participa ansambluri din Macedonia, Bulgaria, Turcia, Georgia și Kazakhstan și peste 300 de membri ai ansamblurilor dobrogene, îmbrăcați în costume tradiționale. Pentru prima dată vor rarticipa și călăreți, îmbrăcați în costume de luptători specifice secolului XIII, trăsuri, căruțe de epcoă, iar în fața paradei se va afla faimoasa orchestră militară otomană.
Seara, între orele 19.00 – 22.00, Festivalul se va muta pe scena Teatrului de Vară „Soveja”. Mâine, de la ora 15.00, în parcul de lângă Teatrul „Soveja”, vor avea loc tradiționalele lupte tătărești, kureș, iar seara, între orele 19.00 – 22.00, tot la „Soveja” va avea loc un nou spectacol, care va pune punct ediției jubiliare a Festivalului Internațional al Portului, Dansului și Cântecului Popular Turco-Tătar.

Discuții

comments