DISTRIBUIȚI

Micii, brânzeturile, berea şi vinul românesc au fost ‘vedete’ în Parlamentul European, unde peste 100 de reprezentanţi din ţările membre UE au participat, astăzi, la o conferinţă referitoare la promovarea produselor cu tradiţie, urmată de o degustare de produse tradiţionale româneşti.
Micii româneşti sunt foarte apreciaţi nu numai în Spania şi Italia, unde sunt comunităţi mari de români, ci şi în alte ţări europene şi, de aceea, cred că pot deveni un brand european, nu doar naţional’, a declarat, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Daniel Botănoiu.
Comisia Europeană a publicat la începutul lunii iunie Regulamentul privind categoriile de carne şi utilizarea anumitor aditivi alimentari în preparatele din carne, care a intrat în vigoare din 25 iunie, şi prevede, printre altele, fabricarea pastei de mici după reţeta originală şi comercializarea micilor realizaţi din aceasta pe piaţa naţională, dar şi la nivel european.
Potrivit datelor furnizate de Federaţia Pro Agro, în România, se consumă anual între 20.000 şi 25.000 de tone de mici, ceea ce înseamnă că pe mesele românilor ajung în jur de 440 de milioane de mici.

Discuții

comments