(VIDEO) Paradisul pisicilor

122
DISTRIBUIȚI

Uitaţi de locurile special amenajate pentru pisici sau de alte animale de casă, dacă sunteţi împătimiţi ai felinelor, întrucât există un singur loc pe care veţi dori cu adevărat să îl vizitaţi: insula paradis a pisicilor.Tashirojima este un oraş pescăresc în estul Japoniei în care locuiesc mai multe pisici decât oameni, potrivit huffingtonpost.co.uk.
Se spune că pisicile au fost aduse pe insulă pentru a proteja de şoareci crescătoriile de viermi de mătase. Majoritatea locuitorilor au plecat odată cu dispariţia crescătoriilor.
Numai 100 de persoane au rămas pe insulă, astfel că aici pisicile au preluat controlul.
Pescuitul a fost, însă, ocupaţia tradiţională a locuitorilor de pe insulă. Ani de zile localnicii au îngrijit pisicile, pe jumătate sălbăticite, şi le-au hrănit, existând credinţa că acestea le aduc noroc şi prosperitate.
Nu există nicio şansă ca pisicile să fie detronate de câini, deoarece prezenţa acestora a fost interzisă pe insulă.
Insula Tashirojima a fost afectată de tsunami în 2011, când ambele localităţi au fost parţial inundate, iar câteva clădiri, mai aproape de mare, au fost distruse. Insula a fost salvată de la distrugeri considerabile graţie poziţiei sale geografice, fiind protejată de o peninsulă.

Discuții

comments