DISTRIBUIȚI

Cel mai mare concurs de triatlon din Europa de Est, Triathlon Challenge Mamaia, începe astăzi în stațiunea de la malul mării. Peste 1.000 de participanți din peste 25 de țări, printre care peste 100 de sportivi profesioniști, sunt așteptați la startul întrecerii, urmând să se dueleze în trei probe, supersprint (400 m înot, 12 km ciclism și 2,5 km alergare), sprint & ștafetă sprint (750 m înot, 20 km ciclism și 5 km alergare) și proba olimpică & ștafetă olimpică (1.500 m înot, 40 km ciclism și 10 km alergare).
Ziua de sâmbătă este dedicată sportivilor amatori, chiar dacă printre participanți se vor număra și foști mari sportivi. Spre deosebire de primele cinci ediții, când s-a înotat în lacul Siutghiol, de această dată organizatorii au mutat proba de înot în mare, astfel că startul se va da de pe plaja din dreptul hotelului Rex, atât sâmbătă, cât și duminică.
A doua zi de concurs va fi o premieră pentru România, desfășurarea unei etape din cadrul Cupei Europei, la categoriile Elite Men și Elite Women, unde vor veni câțiva din cei mai importanți triatloniști din lume.
Competiția va debuta sâmbătă, de la ora 10.00, când este programat startul probei de Supersprint individual, care va fi dat de președintele COSR, Alin Petrache, urmând ca un sfert de oră mai târziu să se plece în proba de sprint individual. La 10.45 va avea loc startul la sprint ștafetă, iar o jumătate de oră mai târziu va porni în cursă ștafeta din proba olimpică. Ultimul start al zilei de sâmbătă va fi dat la ora 12.00, în proba olimpică individuală.

Discuții

comments