DISTRIBUIȚI

Misterul celebrului ucigaş în serie, Jack Spintecătorul, din Londra secolului XIX, a fost dezlegat după aproape 130 de ani cu ajutorul testelor ADN.
Este vorba despre Aaron Kosminski, un evreu de origine poloneză emigrat în Marea Britanie la începutul anilor 1880. Identitatea celui care a ucis cu brutalitate cinci femei, a fost stabilită după ce şalul uneia dintre victime a fost cumpărat la o licitaţie de un criminalist amator.
Acesta a descoperit că pânza păstra urmele biologice atât ale victimei, cât şi ale criminalului. Aaron Kosminski fusese suspect în cazul şirului de crime, dar poliţia nu a avut dovezi împotriva lui.
Documentele vremii spun că bărbatul avea 23 de ani când a fost anchetat şi că suferea deschizofrenie paranoidă. De altfel, în 1919 el a murit într-un ospiciu.
Multe crime petrecute în Londra acelei perioade au fost atribuite lui Jack Spintecătorul, însă numai cinci sunt considerate a fi în mod clar realizate de către acest criminal. Cele cinci victime asasinate de către Jack Spintecătorul au fost: Mary Ann Nichols, Annie Chapman, Elizabeth Stride, Catherine Eddowes şi Mary Jane Kelly.

Discuții

comments