DISTRIBUIȚI

Susţinătorii independenţei Scoţiei sunt pentru prima dată pe primul loc în sondajele care au fost publicate duminică de Sunday Times, cu doar 11 zile înaintea referendumului pe această temă, relatează AFP.
Potrivit acestui sondaj realizat de YouGov/Sunday Times, tabăra celor care susţin independenţa este creditată cu 51 la sută din intenţiile de vot, în timp ce tabăra opozanţilor numără 49 la sută.
Deşi diferenţa de două puncte se înscrie în marja de eroare a sondajului, rezultatele cresc în mod spectaculos suspansul înaintea referendumului din 18 septembrie, care oferă şanse serioase Partidului Naţional al premierului scoţian Alex Salmond.
Unioniştii din cadrul „Better Together”, susţinători ai menţinerii Scoţiei în interiorul graniţelor Marii Britanii, au fost pe primul loc timp de multe luni, dar diferenţa faţă de separatişti s-a redus considerabil în sondajele din ultimele zile. În urmă cu o lună, un sondaj YouGov, credita cu 61 la sută din intenţiile de vot adversarii independenţei şi cu 39 la sută pe cei ai separării de Marea Britanie, ceea ce însemna o diferenţă de 22 de puncte.

Discuții

comments