DISTRIBUIȚI

Peste 120 de tineri cu vârste între 16 și 21 de ani, din 11 state, participă la sesiunea internațională ”Tomis Forum” în perioada 8 – 13 septembrie, la Eforie Nord, eveniment organizat de Fundația European Youth Parliament Romania (EYPRO).
Printre reprezentanți ai Rusiei, Armeniei, Germaniei, Franței, Italiei, Elveției, Austriei, Greciei, Turciei și Ucrainei, vor participa și nouă elevi constănțeni, respectiv șase de la Liceul Teoretic ”Ovidius” și trei de la Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân”.
Delegații români, dar și cei aproximativ 50 de delegați străini vor avea oportunitatea de a lucra în echipe, de a dezbate, dar și de a încerca să găsească soluții creative și viabile asupra problemelor contemporane. În cadrul muncii în comitet (committee work), care se va desfășura doar în limba engleză, candidații vor redacta moțiunea de rezoluție pe tema dată, în baza cercetărilor. Apoi, în cadrul Adunării Generale (General Assembly) vor prezenta în plen, spre dezbatere, moțiunea de rezoluție propusă și punctele de vedere față de rezoluțiile propuse de celelalte comitete. În cadrul acestei sesiuni sunt șapte teme importante, precum situația din Ucraina și dependența energetică față de Rusia, libertatea presei, eficacitatea sistemului Bologna și eventualitatea unei reforme în educație care să asigure o educație de calitate în Europa, criza economică.

Discuții

comments