DISTRIBUIȚI

În cursul nopții de duminică spre luni, o bubuitură puternică s-a auzit la Managua, generând teamă cu privire la reluarea violențelor în Nicaragua. În cele din urmă, zgomotul asimilat deflagrației unei bombe s-a dovedit a fi provocat de un meteorit, spre ușurarea opiniei publice și a autorităților.
Meteoritul a format un crater de 12 metri, cu o adâncime de cinci metri, după ce a aterizat lângă aeroportul internațional din capitala Managua. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Rosario Murillo, a preluat explicația astronomului Humberto Saballos, care a afirmat că există posibilitatea ca meteoritul să se fi rupt din asteroidul 2014RC, care a trecut pe lângă Terra în același timp. Oficialii de la Managua vor să afle cât mai multe, așa că vor cere ajutor internațional pentru elucidarea incidentului.
Potrivit localnicilor, s-a auzit o explozie puternică înainte de miezul nopții și s-a simțit miros de ars, dar nimeni nu a fost rănit. Experții care studiază zona au anunțat că nu se știe încă dacă meteoritul s-a dezintegrat în urma impactului sau s-a transformat în pământ. 2014RC a trecut pe lângă Pământ duminică, la ora 18.18 GMT, când a călătorit deasupra Noii Zeelande, la o distanță de circa 40.000 kilometri. După toate calculele, acest asteroid va reveni în apropierea orbitei Pământului, anul viitor. În fiecare an, NASA afirmă că sunt peste 11.000 de asteroizi care trec la distanțe foarte mici de Terra, majoritatea fără a produce incidente notabile.

Discuții

comments