DISTRIBUIȚI

Actorul Leonardo DiCaprio a fost numit mesager al păcii pentru Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), poziţie din care va încerca să crească gradul de conştientizare privind schimbările climatice, a anunţat marţi Ban Ki-moon, secretarul general al ONU, potrivit Reuters.
DiCaprio, care este de mulţi ani un activist implicat în problemele climatice şi de mediu, se va adresa reprezentanţilor ONU la un summit pe tema schimbărilor climatice, pe 23 septembrie, cu o zi înainte de Adunarea Generală anuală a organizaţiei. Mulţi dintre şefii de stat ai celor 193 de ţări membre ale ONU sunt aşteptaţi să participe la summitul dedicat climei.

„Leonardo DiCaprio nu este doar unul dintre cei mai mari actori ai lumii, ci are şi o responsabilitate asumată de mult timp faţă de problemele de mediu, inclusiv prin intermediul fundaţiei sale”, a spus secretarul general al ONU.

Vedeta americană a înfiinţat în 1998 Fundaţia Leonardo DiCaprio, a cărei misiune este protejarea ultimelor locuri cu adevărat sălbatice de pe Terra şi construirea unei relaţii mai armonioase între umanitate şi lumea naturală în generală, potrivit unei declaraţii a Naţiunilor Unite. Fundaţia lui DiCaprio a contribuit cu bani la programele de protejare a tigrilor din Nepal, elefanţilor din sălbăticie şi a faunei oceanice, inclusiv a rechinilor.

Discuții

comments