DISTRIBUIȚI

Unul dintre cei mai faimosi ambasadori ai turismului romanesc este printul Charles al Marii Britanie. Investitiile facute in destinatii romanesti din Transilvania au atras atentia turistilor romani si straini.

Cei care pornesc pe urmele printului Charles au posibilitatea de a petrece o vacanta intr-o zona linistita si oarecum izolata, cu preparate traditionale si peisaje naturale deosebite.

Una din destinaţiile favorite ale prinţului britanic este Valea Zalanului , în judeţul Covasna , unde acesta a achiziţionat o casă casa taraneasca veche. Satul se afla in nordul judetului, in Muntii Baraolt, comuna Malnas. Zona este frecventata de catre turisti romani si maghiari. Acestia se pot caza la o pensiune din imprejurimi, in camere cu mic dejun sau cu trei mese pe zi. O camera intr-o pensiune din regiune costa in jur de la 150 lei pe noapte.

Saschiz era o destinatie necunoscuta pana cand Printul de Wales s-a interesat de acest loc. Satul se afla in judetul Mures, in Transilvania si apartine de comuna cu acelasi nume. Din Sighisoara se ajunge usor, distanta fiind de aproximativ 20 km. Principala atractie turistica o reprezinta Biserica Evanghelica, monument fortificat declarat patrimoniu mondial UNESCO. Satul atrage turistii si datorita produselor sale naturale, precum mierea si gemurile. Cazarea se face la hotelurile si pensiunile aflate in imprejurimi. O camera costa de la 90 lei pe noapte. De sarbatori, turistii sunt asteptati cu programe si meniuri speciale: lichiu copt, cozonac, plimbari cu sania trasa de cai, colinde .

Satul Viscri , situat între Braşov şi Sighişoara este o alta destinatie din Transilvania care a devenit cunoscuta datorita printului Charles.  Aici se afla una dintre bisericile fortificate sasesti, declarata patrimoniu mondial UNESCO. Cei care viziteaza zona pot opta pentru o pensiune. Turistii sunt intampinati cu visinata sau afinata si sunt invitati sa se inscrie la un program de copt paine si lichiu in cuptor.

 

Discuții

comments