DISTRIBUIȚI

Astăzi este Ziua Românilor de Pretutindeni.

Instituită prin lege în 2007, Ziua Românilor de Pretutindeni este sărbătorită, în mod simbolic, de Sfântul Andrei, Ocrotitorul României, ca o recunoaştere a importanţei pe care statul român o acordă comunităţilor de români din afara graniţelor.

Preşedintele Klaus Iohannis a ţinut, cu acest prilej, să transmită un mesaj tututor românilor.

„După ani de dezamagiri şi nereuşite, le spun astăzi românilor de pretutindeni că vom clădi împreună acel loc în care ne vom bucura să trăim, nu din care vom fi tentaţi să plecăm” –  se arată în mesajul preşedintelui.

„În 16 noiembrie, românii au reuşit să înlăture un mit, să îngroape acel sentiment că totul este pierdut şi că ţara noastră nu mai are viitor. Îndeplinindu-şi datoria de cetăţeni, românii din afara graniţelor au avut forţa şi priceperea să dovedească prin vot că România are o mare şansă.

Pentru acest exemplu fascinant de solidaritate, eu şi românii de acasă le mulţumim şi le suntem profund recunoscători” – se mai arată în mesajul lui Klaus Iohannis.

În final, acesta îi încurajează pe românii de pretutindeni să continue lucrurile bune pe care le fac pentru comunităţile în care trăiesc şi pentru ţară.

 

Discuții

comments