DISTRIBUIȚI

Luni are loc la București ultima rundă de negocieri dintre operatorii din turism și reprezentanții Ministerului Finanțelor.

Tema principală este elaborarea unei ordonanțe de urgență prin care să se legalizeze bacșișul și să se reglementeze controalele ANAF, act normativ care ar putea intra în vigoare de săptămâna viitoare.
Factorii de decizie de la nivel guvernamental s-au pus de acord cu reprezentanții turismului în privința fiscalizării bacșișului și impozitării acestuia cu 16%.

În plus, sumele găsite asupra angajaților constituind bacșiș nu vor mai face obiectul suspendării activității agentului economic.

Pe tema controalelor ANAF, opiniile sunt divergente în privința pragului pentru care se amendează unitatea respectivă și în cazul în care se constată că agentul economic a repetat abaterea privind sumele aflate în plus față de evidențele casei de marcat.

Potrivit proiectului de ordonanță de urgență, pentru constatarea unei diferențe de 100 de lei între evidențele casei de marcat și numerarul prezent în casierie, unitatea respectivă primește o amendă de la 2.000 la 5.000 de lei.

Reprezentanții din turism susțin că pragul minim pentru amendarea unei unități să fie de la 300 de lei.
Măsurile luate de ANAF, potrivit proiectului se ordonanță se referă la avertisment, amendă și suspendarea activității.

Discuții

comments