DISTRIBUIȚI

Se spune că robotul Curiosity, trimis de NASA pe Marte în 2012, nu a găsit urme de viaţă şi, dezamăgitor pentru mulţi, nici dovezi că planeta roşie a fost colonizată, în trecut, de strămoşii noştri daci.

Care cultivau acolo maci. De unde şi culoarea roşie… În mod cert, există pe internet un site care încearcă să demonstreze şi asta.

A găsit, în schimb, foarte uşor, două terase cu grătare şi un bazar. Toate, cu autorizaţii de funcţionare în regulă, eliberate de Primăria Constanţa.

Un inginer de la National Aeronautics and Space Administration s-ar uita la glumiţa asta ca cei mai mulţi elevi la subiectele de la bacalaureat. Pentru un constănţean, însă, ar părea o chestiune destul de plauzibilă.

„Şi cu cât dau micii?”, ar întreba omul, natural, obişnuit cu erupţia de chioşcuri, bodegi, terase, blocuri şi mall-uri care a acoperit faţa oraşului.

Ultima veziculă urbanistică de acest fel i-a apărut Constanţei prin zona Mamaia, fix pe pasarelă.

Care pasarelă este excepţia de la regula că, în România, cu atât mai mult în Constanţa, nici o minune nu ţine mai mult de 3 zile.

Pentru că au fost necesari, totuşi, 3 ani ca spaţiul de promedană modern, aerisit şi civilizat, inaugurat în iunie 2012…

pasarela 2

pasarela 3

… să ajungă, în iunie 2015, o copie în miniatură a Satului de Vacanţă.

Adică un cocktail dezagreabil de înghesuială, comerţ la botul garidelui şi gunoaie, aşa cum arată instantaneele realizate, zilele acestea, de Facebook Oraşul Constanţa.

Discuții

comments