DISTRIBUIȚI

Judoka Andreea Chiţu a adus a doua medalie de aur delegaţiei României la Jocurile Europene de la Baku, astăzi, la categoria 52 kg, după ce a învins-o în finală pe franţuzoaica Annabelle Euranie.

Andreea Chiţu a intrat direct în optimile de finală, câştigând meciul cu Roni Schwartz (Israel), după care în sferturi a dispus de italianca Odette Giuffrida, iar în semifinală s-a impus în faţa germancei Mareen Kraeh.

Întrecerile de judo de la Baku contează şi drept Campionate Europene în acest an, după ce turneul programat la Glasgow, nu s-a mai disputat.

Bilanţul României la Jocurile Europene de la Baku a ajuns astfel la zece medalii, două de aur, patru de argint şi patru de bronz. Aurul a fost cucerit de Ana-Maria Brânză la spadă şi de Andreea Chiţu la judo (cat. 52 kg), argintul a fost câştigat de gimnasta Andreea Iridon la bârnă, Roxana Borha şi Elena Meroniac în proba de kaiac dublu – 500 m, în proba de grup la gimnastică aerobică (Lavinia Panaete, Bianca Gorgovan, Dacian Barna, Gabriel Bocşer şi Lucian Săvulescu) şi prin Tiberiu Dolniceanu la sabie, iar medaliile de bronz au fost aduse de gimnasta Andreea Iridon la paralele, de gimnastul Marius Berbecar la paralele, de Daniela Hondiu la sambo (cat. 60 kg) şi de Simona Gherman la spadă.

Discuții

comments