DISTRIBUIȚI

Jandarmii au surprins în Mamaia, două femei care au înşelat o persoană prin metoda schimbului unei bancnote de 100 lei, în bani cu valoare mai mică.

Miercuri, 01 iulie, ora 15.00, un echipaj de jandarmerie, care se afla în misiune de asigurare a ordinii şi siguranţei publice, pe faleza staţiunii Mamaia, în apropierea hotelului Parc, a fost anunţat prin dispeceratul Poliţiei Mamaia, cu privire la faptul că un bărbat a reclamat că a fost înşelat de două femei. Echipajul s-a deplasat imediat la faţa locului şi l-a identificat pe păgubit.

Acesta a declarat că două persoane s-au prezentat la localul unde lucrează şi l-au rugat să le schimbe o bancnotă de 100 lei.  Binevoitor, a scos din buzunar banii, moment în care una dintre ele a tras de ei, i-a luat şi a fugit. Bărbatul a crezut că a recuperat banii, fără să ştie că una dintre femei a ascuns în îmbrăcăminte două bancnote. A mai verificat o dată şi a văzut că lipsesc 60 de lei. A sunat la 112 şi împreună cu echipajul de jandarmi le-a identificat pe cele două tinere în apropierea pasarelei care face legătura cu Satul de Vacanţă. Acestea au recunoscut într-un târziu fapta, iar cel păgubit şi-a recuperat suma de 60 de lei.

Cele două tinere, S.V. de 24 ani şi N.C., de 19 ani, au fost conduse la sediul Biroului de Politie Mamaia unde li s-au intocmit actele de constatare pentru fapta de înşelăciune.

Metoda este pe cât de simplă, pe atât de eficientă. Respectivele persoane schimbă bancnote, mai mereu la lucrătorii localurile din zona plajelor şi profită de neatenţia celui vizat şi de aglomeraţia din zonă, iar în momentul în care victimele scot banii, femeile îi smulg din mâna, fug şi încearcă să dispară printre turiştii de pe faleză.

FOTO – Jandarmeria Constanţa

Discuții

comments