DISTRIBUIȚI

Avionul Solar Impulse II a aterizat vineri în Hawaii (SUA) după un zbor de peste 8.200 de kilometri deasupra Oceanului Pacific, care a durat cinci zile și a doborât recordul mondial al distanței parcurse de un avion propulsat de energia solară, relatează EFE.

Solar Impulse II a aterizat pe aeroportul Kalaeloa din Hawaii la ora 15:55 GMT (ora 05:55 locală), după 120 de ore de zbor, în total cinci zile și cinci nopți de când a decolat din orașul japonez Nagoya. A aterizat cu cinci minute mai devreme decât se prevăzuse, cu bateria solară încărcată în proporție de 27%, după ce a parcurs o distanță de 8.253 de kilometri.

Acest avion, creat în Elveția și alimentat de peste 17.000 de celule solare, a pornit la 9 martie din Abu Dhabi într-o călătorie de 35.000 de kilometri în jurul lumii, în scopul de a promova utilizarea energiilor regenerabile, în special a energiei solare. Zborul deasupra Oceanului Pacific era considerat cea mai dificilă etapă din cauza instabilității meteorologice și distanței foarte mari.

În continuare, Solar Impulse II, va porni spre Phoenix (Arizona) pilotat de elvețianul Bertrand Piccard, după care se va îndrepta spre un oraș din SUA ce urmează a fi stabilit în funcție de condițiile meteorologice.
De acolo, avionul se va îndrepta spre New York, pentru a călători apoi spre o destinație din Europa sau Nordul Africii ce urmează a fi stabilită.

Solar Impulse II va ajunge apoi la Abu Dabi (Emiratele Arabe Unite), de unde și-a început călătoria în jurul lumii la 9 martie.

Discuții

comments