DISTRIBUIȚI

A devenit oficial faptul că mașinile parcate neregulamentar nu mai pot fi ridicate. Asta în urma unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție, publicată în Monitorul Oficial. Magistrații explică decizia prin faptul că autoritățile locale nu au competența în ceea ce priveşte procedura de urmat în cazul acestor mașini. Singura pârghie rămasă Poliției este acordarea de amenzi, spune comisarul Ciprian Sobaru, șeful Biroului Municipiu din cadrul Serviciului Rutier Constanța.

„Legea prevede, pentru oprire sau staționare neregulamentară, sancțiuni contravenționale, respectiv 2-3 puncte de amendă și două puncte de penalizare pentru oprire neregulamentară și 4-5 puncte de amendă și trei puncte de penalizare pentru staționare neregulamentară,” a precizat Ciprian Sobaru. Conform acestuia, o zonă cu probleme este centrul Constanței, din cauza „atracției comerciale sau profesionale”, dar nu exclude cartierele, unde numărul de mașini este mai mare decât cel al locurilor de parcare.

Șoferii susțin menținerea amenzilor, dar nu sunt de accord cu ridicarea mașinilor. Unii dintre ei spun că ideea montării „caracatițelor” nu este rea.

La Constanța nu au mai fost ridicate mașinile parcate neregulamentar încă din luna aprilie, după ce contractul autorității locale cu firma specializată a expirat.

Discuții

comments