DISTRIBUIȚI

În urma unor telefoane de urgenţă primite în ultimele 2 zile, echipa Mare Nostrum a intervenit pe plaja din Mamaia și plaja Venus pentru identificarea a două cetacee eșuate.

Este vorba despre doi marsuini (Phocoena phocoena relicta) tineri, pe care valurile i-au adus pe ţărmul mării. Mamiferul marin găsit în stațiunea Mamaia decedase recent, iar echipa Mare Nostrum a intervenit rapid, l-a preluat și transportat la Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare Marină „Grigore Antipa” din Constanța, în vederea prelevării de probe pentru investigatii de laborator chiar dacă cauza principală ce a dus la deces a fost atribuită plaselor de pescuit.

Intervenţiile s-au desfăşurat în cadrul programului „Monitorizarea şi conservarea delfinilor din Marea Neagră”, susţinut financiar de OMV Petrom şi prin Campania „Adoptă un delfin!”.

Dacă observaţi un delfin eşuat sau exemplare vii, în apele teritoriale româneşti, contactaţi ONG Mare Nostrum la numerele de telefon 0241.612.422 sau 0763.255.731. De asemenea, pe site-ul www.delfini.ro, găsiţi formularul online prin intermediul căruia puteţi trimite informaţii despre delfini sau accesaţi pagina de facebook a delfinilor din Marea Neagră https://www.facebook.com/delfinimn?fref=ts.

Discuții

comments