DISTRIBUIȚI

Cauzele sunt multiple: de la insuficienţa coşurilor de gunoi, lipsa de bun simţ a oamenilor, insuficienţa agenţilor de poliţie sau a comisarilor de mediu.

Am mers pe traseul determinat de acest fenomen şi ne-am oprit prima dată la Garda de Mediu, unde Comisarul Şef, Marian Râşnoveanu, ne-a declarat:

„Atât timp cât comisarii constată că persoanele fizice aruncă resturi menajere pe stradă sau în locuri neamenajate, aplică prevederile legale „, spune Râşnoveanu.

Cei care sunt în măsură să aplice sancţiuni contravenţionale sunt agenţii Poliţiei Locale, dar după cum ne-a explicat şeful acesteia, Dan Bratu

„Din punct de vedere legislativ, există prevedere şi pot fi sancţionaţă. Problematica o ridică numărul redus de personal de care dispune Poliţia Locală în acest moment”.

Compania de salubritate locală, POLARIS, a suplimentat numărul angajaţilor pe timp de vară, dar nu face faţă afluxului de turişti iresponsabili. Călina Spirea, responsabil relaţii publice

„Dacă în mod curent, frecvenţa de colectare a deşeurilor municipale este de două ori pe zi, acum se vor colecta de câte ori va fi nevoie. Pentru eficientizarea activităţii în perioada estivală, s-a suplimentat cu un număr de şase autospeciale cu echipaje complete care acţionează în special în zonele în care fluxul de turişti este în creştere”.

Şeful Poliţiei Locale, Dan Bratu, spune că amenda este între 400 şi 1000 de lei, cu posibilitatea achitării a jumătate din cuantumul amenzii în termen de 48 de ore.

Pentru reclamaţii şi sesizări puteţi să sunaţi la Garda de Mediu şi la tel Verde POLARIS: 0800 801 803.

 

Discuții

comments