DISTRIBUIȚI

Organizatorii celei de-a XXIII-a ediţie a Festivalului Sighişoara Medievală au anunţat pentru ultima zi a manifestării intrarea în cursa pentru stabilirea a altor două recorduri mondiale şi includerea lor în Guinness Book, cu cea mai mare spadă ornamentală ridicată într-un festival medieval, Spada Titanilor, şi cel mai mare covrig rotund realizat într-un festival medieval, denumit Hrana uriaşilor.

Vineri, Festivalul Sighişoara Medievală XXIII a reuşit arborarea pe Turnul cu Ceas a celui mai mare drapel confecţionat în timpul unui festival medieval, de peste 25 de metri, care a fost cusut de partenerele de viaţă ale cavalerilor care participă la festival, cu o noapte înainte.

Alături de cele două tentative de intrare în Cartea Recordurilor, duminică va fi gata şi masca Vraciului Vindecător, care va măsura peste 5 metri în înălţime şi 3 metri în lăţime, cu care organizatorii doresc să doboare un record naţional pentru cea mai mare mască populară din ţară.

Festivalul Sighişoara Medievală XXIII se derulează sub genericul ‘Menestreli şi Trubaduri – 5 secole de muzică şi teatru medieval’, iar la acesta participă peste 300 de artişti din România, Ungaria şi Bulgaria.

În Cetatea Medievală au loc turniruri cavalereşti, şcoli de dans medieval, de scutieri, şcoala micilor cavaleri, farse medievale, animaţie pe picioroange şi concerte de muzică medievală şi proiecţii de filme in memoriam Sergiu Nicolaescu.

Sighişoara Medievală XXIII se va încheia duminică seara, la ora 23,00, cu un foc de artificii şi cu o retragere cu torţe.

Discuții

comments