DISTRIBUIȚI

Lucrările de reabilitare la podul Giurgiu-Ruse vor continua pe toată perioada sezonului estival, aşa încât traficul auto se desfăşoară,în continuare, alternativ pe un singur sens.
În aceste condiţii, Poliţia de Frontieră recomandă celor care doresc să tranziteze frontiera româno-bulgară să utilizeze şi celelalte puncte de trecere de la frontiera cu Bulgaria.

Având în vedere că în perioada sezonului estival sunt înregistrate creşteri ale traficului de pasageri prin punctele de frontieră, pentru evitarea aglomerărilor poliţiştii recomandă în special şoferilor de automarfare, să folosească şi celelalte puncte de trecere de la frontieră cu Bulgaria:
• P.T.F. Vama Veche – jud. Constanţa
• P.T.F. Negru Vodă – jud. Constanţa
• P.T.F. Ostrov – jud. Constanta (trecere cu bacul)
• P.T.F. Calafat – jud. Dolj
• P.T.F. Bechet – jud. Dolj (trecere cu bacul)
• P.T.F. Zimnicea – jud. Teleorman (trecere cu bacul, doar pe timp de zi)
• P.T.F. Turnu-Măgurele – jud. Teleorman (trecere cu bacul, doar pe timp de zi)

La nivelul Poliţiei de Frontieră s-au dispus măsurile necesare pentru derularea formalităţilor de frontieră cu operativitate şi s-a luat legătura cu autorităţile de frontieră din R. Bulgaria, în vederea stabilirii măsurilor care se impun în astfel de situaţii. Totodată, poliţiştii de frontieră din cadrul celorlalte puncte de trecere informează permanent participanţii la trafic cu privire la creşterea timpilor de aşteptare la traversarea podului Giurgiu-Ruse.
Circulaţia pe pod se desfăşoară alternativ, pe o singură bandă, iar dirijarea circulaţiei se realizează atât semaforizat, cât şi de către personal de dirijare a traficului din cadrul CNADR.

Informaţii suplimentare despre punctele de trecere a frontierei deschise în regim internaţional, precum şi harta punctelor de trecere sunt disponibile pe site-ul www.politiadefrontiera.ro .

Discuții

comments