DISTRIBUIȚI

A doua serie de poliţişti români care îşi desfăşoară activitatea în patru staţiuni turistice din Bulgaria și-a început sâmbătă, 1 august, misiunea. Aceștia îi vor consilia şi le vor acorda sprijin cetăţenilor români care aleg să-şi petreacă vacanţa pe litoralul Bulgariei, în luna august.

Conform Poliției Române, a doua serie de 8 poliţişti români a plecat în ţara vecină pentru a acționa alături de poliţiştii bulgari, în staţiunile turistice Albena, Nisipurile de Aur, Balcic şi Nessebar.

Misiunea poliţiştilor români în aceste staţiuni se va desfăşura, în perioada 01 – 31 august, urmând ca în fiecare din cele patru staţiuni să acţioneze câte doi poliţişti români.

Poliţiştii români selecţionaţi pentru a desfăşura activitatea în Bulgaria au fost atent instruiţi şi pregătiţi pentru a-şi îndeplini cu succes misiunile încredinţate, un criteriu obligatoriu de selecţionare fiind acela de a fi un bun vorbitor de limbă bulgară.

Este al şaselea an în care se organizează asemenea misiuni, activităţile anterioare bucurându-se de apreciere din partea turiştilor români care au avut astfel posibilitatea de a se adresa direct poliţiştilor români pentru soluţionarea unor probleme, deşi se aflau pe teritoriul altui stat.

În cadrul misiunii desfășurate de polițiștii români în perioada 1 – 31 iulie, au fost consiliați peste 2.000 de turişti români, în special cu privire la indicarea anumitor destinații şi furnizarea unor informaţii de ordin legislativ din Bulgaria. De asemenea, polițiștii români au participat, alături de colegii bulgari la 205 acțiuni, cele mai multe vizând aplanarea unor stări conflictuale, ridicarea de autovehicule parcate ilegal şi soluţionarea unor neînţelegeri legate de operaţiunile de schimb valutar.

Aceste misiuni au demarat în anul 2010, iar în cadrul lor poliţiştii români și bulgari acţionează în patrule comune în scopul asigurării ordinii şi liniştii publice. De asemenea, cooperează şi acordă asistenţă în cadrul activităţilor specifice, relaţionând îndeosebi cu cetăţeni ai propriului stat. Activităţile de patrulare în comun au loc, îndeosebi, pe durata sezonului turistic (atât vara, cât şi iarna) în zonele în care se deplasează turişti români şi bulgari.

Discuții

comments